Nyttige links fra A-Å

- senest opdateret 7. juli 2012:

abf-rep.dk

ABF's gode og informative site med gode råd, advarsler om faldgruber, lovstof m.m. til alle, der ønsker at købe eller sælge andelsbolig.

advokatsamfundet.dk

Oversigt over de ca. 100 advokatvagter i Danmark, hvor man kan få gratis advokathjælp.

aktienyt.dk 

Nyheder om aktier, kurs-opdatering hver time døgnet rundt samt links til relevante sites.

aktiveforbrugere.dk

Danmarks grønne forbrugerorganisations hjemmeside med bl.a. oplysninger om fødevarers sundhed og mangel på samme.

ankeforsikring.dk

Hjemmeside med kendelser fra Ankenævnet for Forsikring. Her kan man se, hvad forbrugerne klager over og hvordan klagerne afgøres.

banktorvet.dk

Forbered dig til forhandling med banken, og læs bl.a. nyttige artikler om rådighedsbeløb mm.

betaling.dk

Om forbrugersikkerhed og om, hvordan man gør, når man vil handle og betale sikkert over nettet.

bilpriser.dk 

Oversigt over (priser på) brugte biler

biltorvet.dk

Bilbranchens egen portal med bl.a. mulighed for at sammenligne nye og brugte biler.

bl.dk

Boligselskabernes Landsforenings hjemmeside med oversigt over og adresser på almene boligselskaber og dokumenter som f.eks. vedtægter, lejekontrakter m.m

boligejer.dk

Hvordan finder man den rigtige bolig? Den bedste og billigste ejendomsmægler? Og hvordan sikrer man sig mod løbske håndværkerregninger? Disse og mange andre spørgsmål om køb og salg af bolig får man svar på på denne fremragende hjemmeside fra Erhvervs- og Byggestyrelsen.

boligoekonomen.dk

Uafhængig økonoms site med velskrevne og letforståelige informationer om realkreditlån mm.

boligpartner.dk

Uafhængig ejendomsmæglers site med aktuelle informationer for boligkøbere og -sælgere. Velskrevet og letforståelig med gode eksempler på forskellige former for lån m.m.

borger.dk

Vejviseren til det offentlige Danmark, dvs. kommuner, regioner, ministerier, styrelser mm. Nyttige nøgletal om kommuner; bl.a. om skat, økonomi, service, børnepasning m.m. Man kan også få beregnet, hvad man får i boligsikring, børnebidrag, folkepension mm. En guldgrube af informationer om sociale ydelser, regler, rettigheder mm.

borsen.dk

Dagbladet Børsens portal med nyttige informationer for alle, der ønsker at følge med i den økonomiske udvikling, opdaterede børskurser mm.

dankort.dk

Alt om dankort - bl.a. også oplysninger om, hvad man gør, hvis man mister sit dankort m.m.

dinrabat.dk

Portal, der giver rabatter til køb på mange forskellige netbutikker.

dinside.no

Nyttig og handlingsanvisende norsk hjemmeside om penge.

domstol.dk

Læs bl.a. om gældssanering og download det ansøgningsskema, man skal bruge, når man søger om gældssanering. Det budget, der hører til ansøgningen er et godt redskab til at få overblik over økonomien. Også selv om man ikke søger om gældssanering.

dr.dk/penge

Danmarks Radios pengeside med bl.a. en brevkasse og en ordbog over privatøkonomiske begreber.

dst.dk

Danmarks Statistik med talrige interessante oplysninger om danskernes alder, levevis, økonomi, forbrug mm. Og med mulighed for gratis at læse nyheder, downloade mange bøger, hæfter mm.

ecoweb.dk

Oversigt over økologiske varer, forhandlere m.m.

elpristavlen.dk

Sammenlign priser på strøm - og skift evt. til et billigere elselskab.

etilbudsavis.dk

God oversigt over ugens tilbud.

euroinvestor.dk

Fremragende portal med oplysninger for alle, der vil investere i værdipapirer.

familieadvokaten.dk

Yderst brugbar og relevant site med informationer om bl.a. ægteskab, papirløse forhold, særbørn, testamenter osv., herunder vigtige love. Med artikler om privatøkonomiske spørgsmål og en brevkasse, hvor man kan stille og få besvaret juridisk-økonomiske spørgsmål. Den indtil videre bedste hjemmeside for alle, der ønsker information om hverdagsjura. Bag siden står advokaterne Erik Frodelund og Jørgen U. Grønborg, som samarbejder med  advokatkæden Ret & Råd.

familiestyrelsen.dk

Læs om love og regler for ægteskab, seperation, skilsmisse, forældremyndighed, samvær osv.

fanke.dk

Pengeinstitutankenævnet. Hvis man vil klage over banker, se hvad andre har klaget over mm.

fbr.dk

Forbrugerrådets hjemmeside med oplysninger om forbrugerspørgsmål, nyheder m.m.

finansraadet.dk

Pengeinstitutternes brancheorganisations site med bl.a. undersøgelser om forbrugernes forhold til banker og sparekasser. Nyheder om love, regler m.m. om forholdet mellem pengeinstitutterne og deres kunder, publikationer mm.

fly.forbrug.dk

Klik ind her og læs om dine rettigheder, hvis dit fly er f.eks. forsinket eller aflyst.

flyrejsen.dk

Rejsesite med nyttlige links - og nok så vigtigt en god pjece, hvor du kan læse om dine rettigheder, når flyet er forsinket, overbooket eller aflyst.

forbrug.dk

Forbrugernes Hus' hjemmeside med information om forbrugerspørgsmål, herunder pjecer, tests og det såkaldte familiebudget, hvor man kan sammenligne forbruget i sin egen husholdning med forskellige modelfamilier. Også information fra forbrugerombudsmanden. Desuden "rabatfinderen" samt benzinguiden, hvor man kan følge udviklingen i benzinpriserne dag for dag. Et godt sted at starte, når man vil orientere sig i forbrugerjunglen.

forbrugerliv.dk 

Net-indkøbsforening med mange tilbud inden for såvel dagligvarer som tøj, møbler m.m.

forbrugersikkerhed.dk

Foreningen af Danske Internethandlere’s side med oplysninger om bl.a. sikkerhed ved nethandel.

forsikringsguiden.dk

Sammenligne priser og dækning på hus- , familie-, ulykkes- og bilforsikringer. Bag sitet står Forbrugerrådet og brancheorganisationen, Forsikring & Pension. Og sammenlign rejseforsikringer på forsikringsagenten.dk  

forsikringsoplysningen.dk

Oplysninger om forsikringsspørgsmål. Læs om de forskellige typer forsikringer. Mange nyttige informationer -dog ikke om priser.

fm.dk

Finansministeriets enkle og nyttige hjemmeside. Med mulighed for at læse og også downloade visse pjecer om befolkning, økonomi, aktuelle politiske debatter m.m. 

GoEnergi.dk

Sådan sparer du på varme og strøm. Gode råd om energibesparelser og med mulighed for at få spare- og renoveringsforslag, målrettet den enkelte bolig.
Center for energibesparelser står bag sitet.

hvorlangtpaaliteren.dk

Færdselsstyrelsens gode oversigt over de forskellige bilmærkers benzinforbrug - og dermed de forskellige ejerafgifter. 

ifr.dk

For alle med interesse for investeringsforeninger.

iobnet.dk

Her på landets 91 jobcentres site kan du søge informationer om arbejdsmarkedet og om dine rettigheder som medlem af en A-kasse. Du kan se ledige jobs og lægge dit cv ind i en cv-bank, så du bliver matchet med ledige jobs, der passer til dine kvalifikationer.Fra siden er der links til andre interessante arbejdsmarkeds- og jobsites 

juraport.dk

Glimrende og brugervenlig guide til juridiske informationer, lovstof m.m. og med en god "oversættelse" af lovtekster. Tre bibliotekarer står bag portalen. 

klagetjek.dk

Forbrugerstyrelsens undersite om, hvordan man klager over køb og om, hvordan man i det hele taget er stillet som forbruger i købeloven mm.

konsumentverket.se

Svenskernes svar på Forbrugernes Hus. Masser af gode oplysninger af interesse for forbrugere, herunder bladet ”Råd & Rön”.

Laaneberegner.nu

Sammenlign priser, få overblik over ÅOP (årlige omkostninger i procent) og find frem til de bedste og billigste tilbud på lån.

Legatbogen.dk

Portalen, der samler alle legater og fonde i Danmark.

miljoeogsundhed.dk

Læs her om et grønnere liv, find nogen at dele bilen med osv.

minreklame.dk

Siger du "Nej tak" til at få flere kilo reklamer ind ad døren hver måned, kan du alligevel læse ugens tilbud i de største og vigtigste supermarkeder på denne netadresse. Du kan også skræddersy din egen elektroniske tilbudsavis.

momondo.com

Kåret af CNN som det bedste site, når det handler om billige flybilletter.

morningstar.dk

Et yderst nyttigt site for alle, der investerer via investeringsforeninger. Nettjenesten sammenligner danske og udenlandske investeringsforeninger, og tildeler dem fra en til fem stjerner alt efter deres resultater. Det er gratis at klikke ind og læse vurderingerne og analyserne. 

mybanker.dk

Frenragende oversigt over, hvad de forskellige banker tager i rente- og gebyrsatser på diverse typer lån. Klik ind her, før du skal i banken og forhandle om renter og gebyrer. Sitet udvikles løbende og har også sammenligninger af prisen på kreditkort og lån fra finansieringsselskaber samt en interaktiv gebyrberegner mm, samt en blog. Et must for enhver der skal ud på lånemarkedet eller ønsker bedre indlånsrenter.

penge.dk

Bladet Penge & Privatøkonomis hjemmeside med dele af bladet samt en interessant, interaktiv del, hvor man kan beregne og sammenligne diverse priser, f.eks. på forsikringer

pengeogpensionspanelet.dk

Saglig og nyttig information om pension, forsikring, lån, opsparing mm. Også tests, undersøgelser, budgetskema, pensionsberegner mm.

pengepriser.dk

Finansrådet og Forbrugerrådet står bag denne prisportal, som skal gøre det muligt for forbrugerne at sammenligne priser i banker og sparekasser. Portalen kan eventuelt benyttes som supplement til mybanker.dk, inden man går til møde i banken.

pensionsinfo.dk

En række pensionsselskabers fælles oplysningstjeneste. Generel information om pensioner. Med digital signatur eller pinkode kan man desuden få overblik over sine egne pensioner i ATP samt i de pensionsselskaber, der er med i tjenesten. Et yderst nyttigt værktøj, når man vil have bedre overblik over sin egen pensionsopsparing.

quicken.com

Amerikansk site med gode råd om alle mulige privatøkonomiske spørgsmål.

rejsefeber.dk

Sammenlign priser på fly og hotel og bestil rejsen her. Det er enkelt på dette site, og der er oftest penge at spare ved at gøre det selv.

retsinfo.dk

Statens juridiske onlinesystem med bl.a. dokumenter fra folketinget, Information om juridiske spørgsmål og danske love, bekendtgørelser og cirkulærer, såvel listet under egne navne som med populærtitler.

retssal.dk

Juridisk site med nyttige oplysninger samt brugervenlig guide til danske love mm.

rki.dk

RKI Kreditinformation - hvad sker der, hvis man registreres som dårlig betaler? Og hvordan slipper man ud af registret, hvis først man er havnet her? Se også registret.dk

shareholders.dk

Dansk Aktionærforenings glimrende hjemmeside med nyttige informationer og links for alle, der interesserer sig for aktier og andre værdipapirer.

shoplink.dk 

-- et godt sted at starte, hvis man vil shoppe - portalen forsøger at give et overblik over relevante shoppingsites.

skat.dk

Skattevæsenets hjemmeside, hvor man kan læse om de forskellige skatter og afgifter, beregninger af dem m.m. Også informationer om regler for moms, told m.m. når man køber varer via udenlandske netbutikker.

so.dk

Studerende online, portal for studerende, vejviser til studierabatter, legater m.m.

sparenergi.dk

Informationer og gode råd til at spare på energien i private hjem og i virksomhederne på denne portal, som myndigheder og energiselskaber står bag. Private kan dog med fordel klikke sig direkte ind på Elsparefondens hjemmeside.


studenter-rabatten.dk

Nem og god guide til studierabatter over hele landet. Se evt. også studenterrabat.dk

su.dk 

SU-styrelsens site med satser, oplysninger om SU-regler m.m Se også www.studielaan.dk

sygeforsikring.dk

Sygeforsikringen danmark, oplysninger om medlemskab, refusioner mm.

tax.dk

Information om skatter og afgifter, lavet af en jurist og ekspert i skatteret. Er altså ikke en officiel skatteside, men fungerer fint som supplement til skattevæsenets oplysninger.

telepristjek.dk

Denne private teleprisguide er - efter at den offentlige teleguide desværre blev nedlagt i februar 2011 - ifølge Forbrugerrådets blad "Tænk", maj 2011 den mindst ringe, når man vil finde de bedste og billigste mobilpriser.

tilbudsugen.dk

Find ugens tilbud online.

taenk.dk

Forbrugerrådets blad med pengemagasinet Tænk Penge, med gode råd om privatøkonomi.

oem.dk

Økonomi- og Erhvervsministeriets hjemmeside med mange spændende informationer om Danmarks økonomiske politik. Pjecer kan bestilles, og nogle kan frit downloades.